TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00023

Patak Község Önkormányzata

SZOCIÁLIS FŐZŐKONYHA ÉS CSALÁDSEGÍTŐ, GYERMEKJÓLÉTI IRODA KIALAKÍTÁSA PATAKON

Patak községben a lakosság korösszetétele és társadalmi helyzete miatt egyre nagyobb szükséglet mutatkozik a szociális szolgáltatások fejlesztése iránt.  A település tulajdonában van egy olyan szerkezetkész, félbehagyott épület, amely alkalmas helyszíne lehet egy új szociális központnak. Patak Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal,hogy a kihasználatlan ingatlanon szociális konyhát, valamint családsegítő,gyermekjóléti irodát alakítson ki.

Patakon a demográfiai, illetve a társadalmi változások következtében szűkösnek mutatkoznak az önkormányzat szociális szolgáltatásainak kapacitásai. Az óvodai szociális konyha a 30 évvel ezelőtti megnyitás feltételei között üzemel. A családsegítő szolgáltatásokat ellátó szakember pedig az önkormányzati épületben dolgozik úgy, hogy irodáján többen osztoznak. Ezek a feltételek nem alkalmasak arra, hogy a kliensekkel  megfelelően, bizalmas információkat megosztva tudjon foglalkozni.

Patak Község Önkormányzatának tulajdonában van egy szerkezetkész ingatlan a Kossuth út 4. szám alatt, amely befejezését követően alkalmas a kibővített szolgáltatások befogadására. A földszinten kialakítanak egy legfeljebb 350 adagos szociális konyhát, mellette étkező létesül. Az ingatlanban megfelelő hely biztosított a konyha teljes kiszolgálására (raktár, hűtőkamrák, főzőkonyha, mosogató, hulladéktároló). Az akadálymentesített épületben önálló családsegítő és gyermekjóléti iroda kap helyet. Az ételkiszállításához az önkormányzat új gépjárművet szerez be.

A projekt eredményeként az étkeztetésben érintett lakosok száma megduplázódik, és széles körben elérhető lesz a nyári gyermekétkeztetés is. Az étel kiszállítása minőségi előrelépés az étkeztetés területén. A családsegítés és gyermekjóléti szolgálat szolgáltatásai fejlődnek, nő az azt igénybe vevő lakosság komfortérzete. A projektnek köszönhetően a szolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű hozzáférés lehetősége javul.

 A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 98.579.059 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00023 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás várhatóan 2019 október végéig fejeződik be.

Bővebb információ:
06-35-592-011
polgarmester@patak.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.