Uniós támogatásból Patak község egészségügyi alapellátása fejlesztésre került – Az új orvosi rendelő építése befejeződött


Uniós támogatásból Patak község egészségügyi alapellátása fejlesztésre került – Az új orvosi rendelő építése befejeződött

2014-04.20

Patak Község Önkormányzata több mint 45 millió forint támogatást nyert az „Patak község egészségügyi alapellátásának fejlesztése” című kiíráson az ÚJ Széchenyi Terv keretében. A beruházásból nem csak a régi gazdaságos átalakításra alkalmatlan épület helyett egy energia hatékonysági szempontból korszerű, akadálymentesített jogszabályoknak megfelelő épület orvosi és a védőnői rendelő épült fel, hanem az alapellátási szolgáltatás korszerűsítéséhez szükséges eszközök beszerzése is megtörtént.

 

Patak Község Önkormányzata által nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának fejlesztéséhez, – a régi orvosi rendelő épülete felújításra alkalmatlan,- felépült egy új  energiahatékonysági szempontból korszerű, valamint akadálymentesen megközelíthető épület. A kivitelezést közbeszerzési eljáráson nyertes Trend Építő Zrt végezte, aki határidőre elvégezte a kivitelezést és átadta az épületet.

Nemcsak a rendelők alakultak át, a jogszabályi követelményeknek megfelelően, hanem az orvosi rendelő részére modern, gyors, széleskörű kapcsolattartásra alkalmas eszközök kerültek beszerzésre, megteremtve ezzel a széleskörű informatikai összekapcsolódás lehetőségét. Megvalósult az alapszolgáltatások bővítéséhez és a minimum követelményeknek való eszközök beszerzése, elavult eszközök cseréje, így a szolgáltatás a kor színvonalának megfelelő alapellátás nyújtása, ezzel is csökkentve a szakrendelésre beutaltak számát. A pontos eszközökkel rövidebbé válik a vizsgálati idő az IT fejlesztés eredményeképpen csökken az adminisztráció, így nagyobb szerepet kapnak a preventív egészségfelvilágosító és szűrő tevékenységek. Összességében a hosszú távú szolgáltatásnyújtás biztosítottá válik.

A fejlesztésről bővebb információt a www.patak.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

Név/Cím: Patak Község Önkormányzata

(2648 Patak Kossuth u. 6.)

Telefon/Fax: +36 (35) 592-011

E-mail: polgarmester@patak.hu

www.patak.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

 

 

A hozzászólások le vannak tiltva.